Kleuren combineren… Maak deze fouten niet!

Soms ben je gewoon even toe aan wat anders en krijg je spontaan de neiging om het hele huis weer opnieuw te verven met verschillende beton cire kleuren of metal stuc. Maar ja, voor welke kleur ga je dan? Het combineren van kleuren in het interieur is geen makkelijke taak. Integendeel, het kan veel stress, onzekerheden en twijfels oproepen. Waar moet je in godsnaam beginnen? Er worden dan ook regelmatig wat foutjes gemaakt wat betreft het combineren van kleuren in het interieur. Daarom lees je in dit artikel over de meest voorkomende fouten bij het kiezen van de juiste verfkleuren voor je interieur, zodat jij die fouten niet hoeft te maken.

De meest gemaakte fouten

  • Er wordt een verf kleur gekozen in de winkel zelf

 Vaak hebben bouwmarkten of winkels die muurverf verkopen wel van die kleurstrips. Hier kun je zien welke kleur de verf is. Toch zal de kleur anders ogen als je het aanbrengt op de muren in jouw eigen interieur. Daarom is verstandig eerst een testpotje te halen en verschillende beton cire kleuren en metal stuc uit te proberen, voordat je een grote verfpot koopt. Kijk of dit echt is wat je wilt en kijk vooral of het past bij de meubelen, textiel en vloer etc.

  • Er wordt niet stilgestaan bij het feit dat de kleuren veranderen gedurende dag

 Je hebt het vast wel eens meegemaakt: je verft een muur en de volgende dag ziet de muur er heel anders uit. Dat heeft met een tweetal zaken te maken. Ten eerste droogt de verf op in een kleur met iets andere tint, waardoor het al anders oogt. Ten tweede verschilt de lichtval per dag, waardoor de kleur elke keer anders zal overkomen. Als je de kleur in de winkel of bouwmarkt hebt getest op een kleurstaal, neem deze dan vooral mee naar huis. Laat hem goed drogen en kijk er de volgende dag eens na. Vind je de kleur nog steeds passend bij jouw interieur?

Het ontbreken van een interieurplan

Leuk van die momentjes dat je het hele huis gewoon op de kop wilt zetten en aan de slag gaan, maar het is wel handig dat je iets van een interieurplan hebt voordat je allemaal Verschillende beton cire kleuren aanschaft. Je kunt pas de kleuren gaan kiezen als je ook hebt bedacht met welke meubelen en materialen je de kleur wilt combineren.