Strafbeschikking als je te hard gereden hebt
Heb je te hard gereden en daarvoor een strafbeschikking ontvangen? Ook in dat geval kun je verzet strafbeschikking snelheidsovertreding bieden om zo problemen in de toekomst te voorkomen.
Beschikking per brief of oproep voor een zitting
Als je ergens harder gereden hebt dan is toegestaan kun je daar natuurlijk weinig tegenin brengen als je een boete krijgt maar een strafbeschikking wordt je toegestuurd door de Officier van Justitie. Deze beschikking kan per brief aankomen waarin staat vermeld hoe hoog je straf is maar het is ook mogelijk dat je wordt opgeroepen voor een zitting. Als je het niet eens bent met de strafbeschikking kun je binnen twee weken na ontvangst in verzet gaan.
Incomplete dossiers leiden tot te hoge straffen
Het is zeker aan te raden in verzet te gaan maar ook om er een advocaat voor in te schakelen. Zij zijn goed op de hoogte van dit soort zaken en kunnen je helpen het dossier (vaak een proces-verbaal) door te nemen en te kijken of dit volledig is en er geen zaken ontbreken. Daarnaast kunnen zij protest aantekenen tegen de opgelegde straf. Omdat de Officier vaak te maken heeft met een incompleet dossier zijn de straffen die worden opgelegd niet altijd passend. Vaak vallen ze aan de hoge kant uit maar omdat ze graag snel klaar willen zijn met een bepaalde zaak en deze niet voor de rechter willen laten komen.
Laat je altijd bijstaan door een advocaat
Als je in verzet gaat tegen de strafbeschikking kan een advocaat je ook tijdens een eventuele zitting bijstaan. Zij bekijken je zaak en proberen zoveel mogelijk strafvermindering te krijgen en soms lukt het zelf om de gehele straf te seponeren. Daarom is het altijd aan te raden met behulp van een advocaat in verzet te gaan tegen een strafbeschikking.